KNYKK

Képtalálat a következőre: „knykk”

C-MED

NEOSOFT

MÖSZ

mosz.jpg

UIPM


KÜLFÖLDI SZÖVETSÉGEK

- Bulgarian
- Czech Republic
- Denmark
- United Kingdom
- Germany
- Hungary
- Italy
- Japan
- Ireland

- Poland
- Portugal
- Suisse
- Slovakia
- Sweden
- Turkey
- Ukraine
- United States

LINKEK

 Ön a(z) 1675170. látogatónk.Vörös Zsuzsa búsul, de nem vonul vissza
 
Vörös Zsuzsát (jobbra elöl) nagyon megzavarta Kulcsár távozása  
Bár Kulcsár Antal néhány napja otthagyta a válogatottat és a fehérvári öttusát, az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok Vörös Zsuzsa a héten elkezdte az edzéseket. Klasszisunkat rendkívül érzékenyen érintette a szakvezető távozása, ám úgy döntött, egyelőre nem vonul vissza. Az egykori tréner helyét egyébként Komlódy Zsolt mesteredző veszi át, aki 22 éve dolgozott Kulcsárral, s még az is előfordulhat, hogy megpályázza a női szövetségi kapitányi posztot.Kulcsár Antalnak elég volt, mostantól inkább a családjával foglalkozik

Fotó: Kovács Anikó
Kulcsár Antalnak elég volt, mostantól inkább a családjával foglalkozik
Kapcsolódó tartalom

Mi lesz így a fehérvári öttusával? Kérdezhették kedden a sportágért és a sportolókért aggódók. Kulcsár Antal távozott, akinek neve összeforrt a várossal és az öttusával. A változás leginkább az olimpiai bajnok Vörös Zsuzsát érintette a legérzékenyebben, hiszen hosszú ideje együtt dolgoztak a szakvezetővel.

- Mi volt az első gondolata, amikor megtudta: Kulcsár Antal visszavonul?

- 1989-ben kezdtem el úszni, s Kulcsár Antallal 1991 óta dolgozom együtt az öttusában. Talán mondanom sem kell, hogy mennyit jelent ő nekem, így először teljesen összezavarodtam. Tudtam, hogy benne volt ez a levegőben, de a végsőkig bíztam abban, hogy meggondolja magát. Sajnos, nem így történt.

- Megfordult a fejében, hogy ön is visszavonul?

- Nem tagadom, voltak ilyen gondolataim. Kár is lenne tagadni, hogy engem is befolyásol a döntése, de mégis úgy éreztem: nem adhatom fel. Neki nagyon sokat jelent a családja, ezzel mindenki tisztában volt, így valahol meg is értjük őt. Nekem viszont a mozgás a mindenem, s nem tudok meglenni öttusa nélkül.

- Mikor kezdte el az edzéseket?

- Hétfőn. Az olimpia után semmit sem csináltam, úgyhogy itt volt már az ideje egy kis mozgásnak. De ez még egyelőre csak edzegetés a részemről.

- Milyen versenyre készül, hol láthatjuk legközelebb?

- Bevallom, fogalmam sincs. Nem néztem meg pontosan a versenynaptárt, hogy hol és mikor rendeznek Világkupát, Eb-t, vb-t, de ettől függetlenül a felkészülést el kellett kezdenem. Ám most még az is nagyon fontos, hogy milyen öttusának állunk neki, mert a szabályokat mindig változtatják, s annak nagyon nem vagyok híve, hogy futás közben kelljen lőni. Úgyhogy a jövőkép egyelőre bizonytalan, többet nem is tudok mondani, de abban biztos vagyok: Kulcsár Antal nélkül is mozognom kell.

Az élet tehát megy tovább, s közben az utódlás kérdése is megoldódott. Kulcsár helyét Komlódy Zsolt veszi át, aki számára nem teljesen új a feladat, hiszen korábban is nagyon jól megértették egymást a leköszönő szaktekintéllyel, s arra is akadt példa, hogy közös döntéseket hoztak.

Éppen ezért felkészült az új kihívásokra, s hogy a helyzete nem könnyű, jelzi: a gazdasági válság természetesen a sportba, az öttusába is begyűrűzött, éppen ezért változásokra lehet számítani, de a szakmai stábot gyengíteni nem szabad.

A nehezebb körülmények ellenére eredményesen kell szerepelniük a Volán öttusázóinak, hiszen csak így maradhatnak életben.

Ami pedig a konkrét problémákat illeti: leginkább a lovarda eladása jelent fejfájást Székesfehérváron, hiszen a lövészet, a vívás, az úszás és a futás megoldott, ám a lovarda más tészta, különösen utánpótlás szinten. Örömteli viszont, hogy a Kunos lovardával sikerült a megállapodás, így esély van arra, hogy ez is rendben lesz.

Elkerülhetetlen téma a női szövetségi kapitányi poszt jövője, már csak azért is, mert sem a férfi, sem a női kapitány szerződését nem hosszabbítják meg automatikusan, ráadásul Kulcsár kiszállásával eleve megüresedett a pozíció. Komlódy nem titkolta:

„Elképzelhető, hogy megpályázom, ami nem csak nekem, hanem az Alba Volán öttusázóinak is jót tenne. Sokan bíztatnak, de még nem döntöttem véglegesen.”

sportcikk.hu

2008.11.06
 

 

Bejelentkezés
LOGIN   
JELSZÓ      
     Regisztráció
     Elfelejtette jelszavát?

GALÉRIA

gal__ria.jpg

Versenyerdmények

Felnőtt OB

MK 3. forduló: kéttusa
                      háromtusa

Világ Kupa 4. forduló

U19 OB - Mizsér Jenő emlékverseny

ESEMÉNYNAPTÁR
NYÁRI TÁBOR

t__bor.jpg

SPORT KELLÉKEK

 
     LÖVÉSZET:

•  Feinwerkbau
  Walther


     VÍVÁS:
 

 Vivas.lap
  PBT
  Allstar
  Uhlmann
  Használt cuccok

 
     ÚSZÁS:
 

  Uszas.lap
  Arena
  Speedo
  Turbo
  ProAthlon
  Swim-Shop

 
     LOVAGLÁS:
 

  Lovas.lap
  Tattini
  Lovas Világ Kft.
  Nagy Lovas Kft
  Paint Horse Webáruház

 
     FUTÁS:
 
  Futas.lap
•  Adidas áruház
•  Nike
  Fila
  Saucony
  Polar
  Futócipő kavalkád

 


Letöltés

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Copyright by ALBA VOLÁN SC ÖTTUSA